Начало > Как започна всичко?

 
 
 
 
 
 
 
 

Как започна всичко?

Уважаеми дами и господа, братя и сестри,

През 2000 година, водени от Бога, поканихме в евангелската църква в град Пазарджик евреи от Пловдив и Пазарджик.Там те видяха нашата любов към тях и техния Бог.

През 2001 г. се проведе Първия национален фестивал "Израел – Моят Възлюбен “. Имаше представители от цяла България и от почти всички еврейски общности. Присъстваха 222 евреи и над 350 християни. Почетен гост на фестивала беше Н. Пр. Емануел Зисман, посланик на държавата Израел в България по онова време, както и тогавашния кмет на Пазарджик - д-р Иван Колчаков.

Вторият фестивал се проведе през 2005 г. В него също участваха музикални и танцови състави от България, както и прекрасни изпълнители от еврейската общност в страната ни. Откроиха се изпълненията на Лика Ешкенази и Етиен Леви.

Третият фестивал беше посветен на 60-та годишнина от създаването на държавата Израел и се проведе през 2008 г. - със специалното участие на световно известния тромпетист и единствен изпълнител на шофар: Арик Давидов. На този фестивал присъства и Н. Пр. Ноах Гал Гендлер, посланик на държавата Израел в България. Бяха представени и 24 творби на художничката Селма Тодорова, на тема ,,Завръщане в Обетованата земя”. С това фестивалът придоби интернационален характер.

Четвъртият фестивал се проведе на 16 и 17 юли 2010 г. Той бе най-масовият до този момент. Участваха както изпълнители на песни и хорове, така и много танцови състави. Фестивалът придоби международен характер. Сред гостите и изпълнителите беше и танцовият състав от Румъния. Представителите на Варна с ръководител Неки Ковальова завладяха публиката с изключителните си танци и постановки. Вечерният концерт се проведе на Острова на свободата в Пазарджик, със специалното участие на Етиен Леви и Бари и Батя Сегал. Вечерта завърши със заря.

Фестивалът се организира от Евангелска Петдесятна църква Пазарджик и ЕПЦ "Шалом" Брацигово и e плод  на служението "Християни - приятели на Израел". Осъществява се с подкрепата на Посолството на държавата Израел в България.

Телефони за контакти:

+359 896 464188 – Екатерина Тодорова

+359 886 851992 – Евгени Димитров (English)

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Фестивал Израел - Моят възлюбен